Kovalam

Kovalam

Kovalam ligger i Sydindien i delstaten Kerala. Inderne kalder Kerala for "Guds eget land." Klimaet er tropisk med kun få årtidsvariationer, bla. Sommermonsunen, hvor der kan falde 3000 mm regn, og det kan blæse en del, men der er stadig sol og varme.

Befolkningen er sammensat af hinduer, kristne og muslimer. Den Portugiske og senere Britiske mission har bidraget til at over 90 % af befolkningen kan læse og skrive - det er mere end i nogen anden Indisk delstat. Alle taler Engelsk, dog med en charmerende accent. Siden 1960' erne er turismen blevet stærkt fremmet, og infrastrukturen er godt udbygget med et tæt vejnet, og det er forholdsvis ukompliceret at komme fra lufthavnen i Trivandum til Kovalam Beach.

Bag kysten ligger et stort net af kanaler og små søer. Dette kaldes Kerala Backwaters, og er vigtige vand veje for de lokale til deres fiskeri, og et smukt udflugtsmål for turisterne.

Kerala er tætbefolket og arbejdsløsheden er stor, derfor arbejder mange i mellemøsten i kortere eller længere tid, grundet de "mange" penge de tjener ved at rejse ud for at arbejde har medført store prisstigninger på den jord der er i Kerala, jord der ikke er for meget af.

Kovalam er et mindre fiskersamfund, som langsomt har udviklet sig til også at være en turistby for os vesterlændinge som er på "treatment." Byen ligger helt ned til det Arabiske hav, og inde i centrum af byen er der ikke biler, Tuc-tuc og lign. og man kan kun komme rundt til fods. Selve byen er bygget op med små smalle gader ind bagved "strandpromenaden ", gader med masser af små skræddere, butikker, restautioner osv. Der er rent og pænt i Kovalam, og du vil opleve at alle gader hver morgen bliver fejet, og affald bliver samlet sammen.

Det er nemt at skabe kontakt til de lokale og deres smilende ansigter og imødekommenhed er let og problemfrit.

Du kan med fordel medbringe dine yndlings- sandaler, skjorter eller måske kjoler og få en lokal skrædder til at sy en kopi, for meget billige penge og i en fin kvalitet.

Comments are closed.